За здраве и берекет! Стилиян Чомаковски вдигна голям празник в село Търнава /снимки/

За здраве и берекет! Стилиян Чомаковски вдигна голям празник в село Търнава /снимки/ Земеделският производител Стилиян Чомаковски вдигна голям празник в белослатинското село Търнава, видя агенция BulNews. Поводът е Денят на Св. Лука, който е патрон на местния храм. 
Празникът се организира за девета поредна година, като отново всичко за него е осигурено от управителя на фирма „Чомстил“. Тържеството започна с литургия и водосвет. След това десетките хора, събрани на селския мегдан, можеха да опитат от три вида курбан чорба – на майстори от Търнава, Галиче и Бяла Слатина. 
Специален гост, който да оцени качествата им, бе ТОП готвачът на България – шеф Иван Манчев. Той заяви, че и трите предложения са уникални и би класирал всички на първо място. 
„Благодаря на Стилиян Чомаковски, че ме покани да бъда част от Вашия празник. Всички сте готвили от сърце и душа, а това за мен е тайната на всяка добра рецепта“, каза кулинарът.
Специална благодарност към Чомаковски изказа и кметицата на Търнава Габриела Раловска, която обяви, че без него празникът няма как да се осъществи. 
Гости на тържеството бяха още народният представител Красен Кръстев, кметовете на Бяла Слатина инж. Иво Цветков, на Мизия – Валя Берчева, и на Галиче – Страхил Стоянов, както и видни земеделци и бизнесмени от региона.
Освен вкусния курбан, за гостите бяха предвидени сладки изкушения, изработени от възпитаниците на ПГ „Елисавета Багряна“ в Бяла Слатина. Галин Николов от хлебозавода в Троян, както и местни производители, пък бяха осигурили около 300 различни по вид хляба, които също бяха раздадени на присъстващите. 
След обилната почерпка, жители и гости на Търнава извиха кръшно хоро на селския мегдан. 
 
18.10.2023, 15:00 часа
3394 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha