При мащабна операция: Полицаи от Монтанско разкриха редица престъпления

При мащабна операция: Полицаи от Монтанско разкриха редица престъпления Полицаи разкриха куп престъпления при спецакция в Монтанско, съобщиха от МВР в областния град. Операцията е била проведена вчера в цялата област. Акцията е била с цел ефективно противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите райони. 
В хода на акцията са проверени 73 МПС, 120 човека, 21 лица от криминален контингент и 18 техни сборища, 11 търговски обекта, 7 автоморги, сервизи и депа, 5 питейни и увеселителни заведения и 4 заложни къщи, 4 пункта за черни и цветни метали. Регистрирани са 9 престъпления, образувани са 2 досъдебни производства. Издирени са 2 лице, обявени за общодържавно издирване.  Съставени са 13 предупредителни протокола по ЗМВР, 5 акта за административни нарушения и 15 фиша по Закона за движение по пътищата.
Разкрити са няколко престъпления на територията на районното управление в Монтана.
Служители на Участък „Огоста“ са установили двама непълнолетни извършители на взломна кражба от частен дом в село Габровница. Преди месец две момчета от същото село, на 14 г. и 16 г. проникнали в къща в селото, от която отнели кафемашина, две тонколонки, слушалки за музика, брадва, кана за гореща вода и usb за интернет. Част от откраднатите вещи са върнати на собственика. 
Полицейските служители заловили и рецидивист, на 35 г. от село Долно Белотинци, който преди 10 дена извършил взломна кражба на аудиосистема от дома на местен жител, която предал в заложна къща в гр. Монтана.
Служители на Участък Бойчиновци задържали 30-годишен криминално проявен от Ерден, който преди седмица извършил кражба на парична сума от дома на свой съселянин.
Криминалисти от районното управление в Монтана върнали откраднат преди седмица велосипед на 46-годишна монтанска жителка. По случая е установен 42-годишен рецидивист от село Габровница.
Служители на Участък Чипровци са разкрили по „горещи“ следи 17-годишен, настанен в ЦНСТДБУ - Гаврил Геново, който отнел през последните два месеца 6 пана /столовки/ с изтакани чипровски мотиви от сградата на бивше училище в чипровското село Горна Ковачица. Част от откраднатите вещи са намерени.
Канабис под формата на суха зелена тревна маса, с тегло от 0.2 грама, е иззет след сигнал от къщата на 16-годишен криминално проявен в село Гаврил Геново.
Униформените са разкрити и престъпления на територията на районното управление в Берковица
Служители са върнали мобилен телефон, противозаконно отнет през отворен прозорец от къщата на 23-годишна жителка на село Замфирово. Като извършител на кражбата е уличен  19-годишен рецидивист от същото село. В хода на разследването е установено, че преди седмица той извършил кражба и на таблет „Самсунг“ от къщата на друг жител на селото. Таблетът също е върнат на собственика му.
В Берковица е установен 26-годишен жител на врачанското село Градешница, който на 8 септември, около 3.30 часа, е счупил витрина на търговски обект на ул. "Николаевска". 
В хода на полицейската операция е установено и незаконно присъединяване към електропреносната мрежа в частен дом в село Боровци, обитаван от 49-годишен местен жител. Установено е и съхранение на незаконно добити дърва за огрев в 3 частни имота във Вършец, както и транспортиране на незаконна дървесина с каруца в село Лехчево. На нарушителите са съставени актове по Закона за горите. Образувани са и преписки.
По време на мащабната акция са разкрити и няколко престъпления на територията на районното управление в Лом.
Служители на Участък Брусарци разкрили двама извършители на кражби в село Княжева махала и Сталийска махала, откъдето от частни имоти били противозаконно отнети тример за косене на трева, 200 кг царевица и различно по вид желязо. Част от откраднатите вещи са върнати на собствениците им.
Полицаи от районното управление в Лом върнали два скъпи мобилни телефона, откраднати от малолетни момчета в село Василовци и Лом. Като извършители за кражбите са уличени 34-годишна жителка на Вълчедръм и 29-годишна жена рецидивист от село Расово.
През изминалия ден е била проведена специализирана полицейска операция по контрол на пътното движение по метода "Широкообхватен контрол“. В хода на акцията са извършени проверки на 23 МПС и 28 пътници и водачи. Констатирани са 4 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които са съставени 3 акта и е наложена глоба с фиш.
20.10.2023, 14:33 часа
1699 1
Коментари

аз

20.10.2023, 15:24 часа
а какво стана с обраната баба в село черкаски.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha