Откриха в дома на наркотрафикант край Момчилград оръжие и антични монети

Откриха в дома на наркотрафикант край Момчилград оръжие и антични монети Незаконно притежавано оръжие, наркотик и антични монети са били иззети при претърсване вчера (26 октомври) в къща и постройки в момчилградското село Груево, обитавани от 56-годишен, съобщават от регионалния пресцентър на МВР в Кърджали.
От там уточняват, че мъжът е задържан на 25 октомври в село Чорбаджийско в момент, когато поставял в тайник кокаин. Проведени са били процесуални действия с участието на полицейски служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и от Районните управления в Кирково и Момчилград.
В постройките са били намерени и иззети 10 пликчета бяло прахообразно вещество с общо тегло около 20 грама. При извършен тест субстанцията реагирала на кокаин.
Открити са още: незаконно притежавани малокалибрена пушка и 29 патрона, 25 монети с антична стойност, везна, голяма сума в левове и валута.
Петдесет и шестгодишният жител на областта е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа и е преместен в сектор „Арести“ на ОС „Изпълнение на наказанията“. Работата по изясняване на случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство в Районно управление Кирково.
27.10.2023, 14:13 часа
398 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha