Болката отляво! Кой и защо загуби изборите за кмет на Враца, балотажът се оказа мокра фантазия за част от играчите /доказателства/

Болката отляво! Кой и защо загуби изборите за кмет на Враца, балотажът се оказа мокра фантазия за част от играчите /доказателства/ Изборите за кмет на Враца минаха и заминаха.
Дойде време за равносметка защо в областния град резултатите са такива, каквито са.
Без да е изненада за трезвия избирател, кандидатът на ГЕРБ Калин Каменов спечели още на първия тур с впечатляващите 67.01% от всички гласове. Резултат, който беше очакван и дилемата по-скоро беше колко голяма ще е разликата с неговите опоненти. 

Калин Каменов - ПП ГЕРБ………………….17 543 гласа
Красимир Богданов - МК „ВМРО – БНД …..2 013
Иван Иванов – БСП……………………..…..….......1 835
Ивайло Папов – Възраждане………..………….1 626
Кирил Кунгалов – ПП-ДБ……………......…………1 430
Цветан Борисов – ИТН………………......…….……..504
Йордан Малджански – Коалиция АГ……….. ...182
Милчо Стефанов – Левицата…………….…...……151
Ангел Василев - Граждани за общината……....70

А такива не липсваха.
Най-надъханият сред тях беше червеният Иван Иванов. Той редовно осираше фейсбук с твърдението си, че е ТОП политик и със сигурност ще участва в балотаж срещу досегашния кмет. В името на тази цел той не се поколеба да използва дори и услугите на бияч на деца и други мутри, останали живи след бурните години на прехода. Позираше с тях, снимаше се с тях и обикаляше селата с тях. Биячът на деца даже беше включен по неясни причини в листата за общински съветници и резултатът е видим. БСП вкарва само 3-ма души и това е най-ниският резултат в историята на Столетницата във Враца.
Другият заслепен от желанието да седне в стола на Калин Каменов, беше Красимир Богданов. Воеводата и бивш народен представител не си взе урок от предишното си участие в изборите за кмет и реши отново да се излага. Този път в това му помагаше бившият общински съветник, бивш зам.-кмет и бивш областен управител Момчил Младенов. Този "бивш какво ли не" и все още активен бизнесмен беше приел ролята си на кандидат за общински съветник на живот и смърт. Момчил Младенов показа нагледно какво означа изразът „Този е изплискал легена“. През цялата кампания "бившият какво ли не" заливаше фейсбук с твърдението, че балотажът срещу Калин Каменов е сигурен и стигне ли се до него, всички останали ще се обединят в името на победата. За нормалния избирател така и не стана ясно като как ще се обединят "Възраждане", ДПС и ПП, но кой да му обясни - Момчил Младенов беше зает да пише глупости под публикациите на останалите участници в изборите. И закономерното стана. Конникът без глава не влезе в общинския съвет, а подкрепяният от него Красимир Богданов си остана даскал в „Христо Ботев“. А иначе в неделя вечерта в офиса на ВМРО се бяха приготвили да празнуват балотажа.
За останалите неуспели кандидати просто няма какво да коментираме. Кирчо Кунгалов доби популярност като човека на Алексей Петров, а онзи с шапката раздаваше листовките си по анцуг. Както казват в Перник - анцуг, ама официален.
Папов остана в историята с лафа „Папов иска да папа“ и това е всичко, с което ще бъде запомнен.
Другите двама кандидати бяха по-скоро част от екзотиката в предизборната кампания. През изминалите години винаги има участници, за които се чудиш дали са глупави или се правят на такива.
Защо обаче, се стигна до този шумен провал на описаните по-горе мераклии за кметове?
Общото е едно - всички те предпочетоха да ползват услугите на ниско бюджетните медии от „Храма на обречените“. Няма как умиращите „Конкурент“ и „Враца днес“ да подкрепят каквато и да е кампания на когото и да е. Да дадеш пари на тези мушмороци е все едно да ги хвърлиш в кошчето за боклук. Ефектът е един и същ. Ако някой не вярва, да погледне резултатите на провалените кандидати за кметове. Трагедията е неописуема.
Тук трябва да добавим и непремерения ход на ПП да залеят всички билбордове във Враца с физиономията на брадатото Кире. Еми, видя се, че само с този тип реклама не става! Трябва си и акъл!
Загубилите много често оправдават своя провал с твърдението, че изборите са скъпо удоволствие.
Това е вярно. Странното е, че те го знаят много добре още преди да се включат в кампанията, но въпреки това пробват с минимум средства да постигнат максимум резултат или както го е казал народът: „С трици маймуни да ловят“. Логичното е, всеки мераклия за каквото и да е, първо да си осигури финансов ресурс и едва след това да влиза в битката. Победите се постигат със скъпо оръжие и е хубаво Момчил Младенов, Краси Богданов, Иван Иванов и Кирчо Кунгалов да го запомнят. Няма никакво значение дали това им харесва – фактите са такива!
Иначе става като на 29 октомври - хващаш магарето за това, което и ти искаш да го имаш.
С такива опоненти няма да е изненада Калин Каменов да управлява Враца до пенсия…
01.11.2023, 08:50 часа
6945 4
Коментари

opsa

01.11.2023, 17:14 часа
drugiq pat da pusnete na buzi nekva sweja keshowica she wi usetite celiq balotaj na magareto

Тръбите и водния проект

01.11.2023, 15:56 часа
2000 гласа за Красо от МВРО? Абе вие нормални ли сте да гласувате за този? Беше зам кмет на Николай Криводолски и със Краса Понса трябвале да са в кауша!

мразия герб

01.11.2023, 11:17 часа
Не е верно вмро са единственитекоито не плащаха на тия избори

niki

01.11.2023, 10:56 часа
Nai probadnalata partia VMRO - 50 leva za zastapnik. Taka im se pada. Ina4e bqxa opanali masata s nasite pari v ofisa mirisese na piene a nie im rabotim.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha