След силната буря в части от страната: Отнесени покриви, паднали дървета и наводнени улици

След силната буря в части от страната: Отнесени покриви, паднали дървета и наводнени улици Силна буря връхлетя цялата страна. Оранжев код беше обявен заради очакваните интензивни валежи и силен вятър.
Все още на много места в западната част от България вали дъжд, а в източната духа силен вятър. 
По данни на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" силен вятър е нанесъл поражения в областите Смолян, Разград и Силистра, където има множество паднали покриви, стълбове и дървета.
В област Силистра най-тежко е положението в с. Долец, общ. Дулово, където са отнесени покриви на къщи, има паднали стълбове и дървета, съобщава се, че е преминал смерч.
В област Разград най-тежко е положението в селата Лъвино и Тодорово, община Исперих. Има съобщения за отнесени над сто покрива, паднали стълбове и дървета. Там също е преминал смерч. 
По думите на избрания за кмет на община Исперих Белгин Шукри поражения има и в други населени места, но те са в по-малък мащаб. В момента там заседава Общинският щаб за защита от бедствия и аварии.
В област Смолян се съобщава за множество паднали дървета в община Баните.
Проливният дъжд от изминалата нощ е причинил наводнения на няколко места и в Перник.
Завиряванията са станали в резултат на запушени шахти, които са възпрепятствали по-бързото оттичане на водата в тях. Отделни наводнени участъци е имало както в центъра на града, така и в квартал "Църква", около автогарата и спирка "Шахтьор", както и по градската магистрала. 
През нощта екипи на пожарната и аварийното спасителното звено към Общината са били на терен. Към момента в повечето от критичните участъци водата се е оттекла. 
04.11.2023, 16:45 часа
982 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha