Безкраен кошмар! Мъж пребивал системно жена си във Видин, тя опита да се самоубие

Безкраен кошмар! Мъж пребивал системно жена си във Видин, тя опита да се самоубие Районна прокуратура – Видин внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Т.К. на 52 години за причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие и довеждане до опит за самоубийство.
От май 2022 г. жена с инициали П.Г. заживяла на семейни начала с обвиняемия Т.К. Няколко месеца по-късно двамата сключили граждански брак, като само след 10 дни той нанесъл първия побой над съпругата си.
Пострадалата не сигнализирала полицията и на никого не споделила за случилото си. По същия начин постъпила и след поредния случай на насилие срещу нея в края на м. октомври 2022 г.
Около 20 ч. на 11.11.2022 г. между двамата отново възникнал скандал, продължил до около 4 ч. на следващия ден. Обвиняемият бил под влияние на алкохол, обиждал жената, нанесъл й побой.
Дори когато Т.К. заспал пострадалата П.Г. продължила да се опасява от физическо насилие спрямо нея, не виждала изход от ситуацията и не знаела как да се справи с нея. Съпругът й принудително ограничавал личния й живот, свобода и права – не допускал свободно и самостоятелно излизане от жилището и осъществявал постоянен контрол по телефон.
Изплашена и травмирана от случилото се, жената погълнала медикаменти с цел отравяне, вследствие на което й прилошало. Била открита паднала от обвиняемия, който се обадил на телефон за спешни случаи 112. Пристигналият на място медицински екип транспортирал пострадалата в болница за лечение.
Впоследствие П.Г. подала жалби срещу обвиняемия в полицията и в съда, завела бракоразводно дело. Спрямо него била издадена ограничителна заповед.
Предстои делото срещу Т.К. да продължи в съда.
07.11.2023, 15:27 часа
1634 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha