В деня на освобождението на Враца: Калин Каменов, кметовете на кметства и новите общински съветници положиха тържествена клетва /снимки+видео/

В деня на освобождението на Враца: Калин Каменов, кметовете на кметства и новите общински съветници положиха тържествена клетва /снимки+видео/ В деня, в който Враца чества 146 години от освобождението си от турско робство, избраният за трети мандат кмет Калин Каменов, новоизбраните кметове на кметства от общината и новите общински съветници за мандат 2023-2027 г. положиха клетва. Това стана на тържествена сесия в концертната зала в града. 
Церемонията започна с химна на България и на ЕС. Областният управител Надя Донкинска прочете имената на всички нови кметове и общински съветници. Те тържествено се заклеха да спазват законите, като се ръководят от интересите на гражданите във Враца и да работят за тяхното благоденствие. След това всички подписаха декларация за встъпването си в длъжност. 
Под бурни аплодисменти Калин Каменов за трети път получи символите на Враца и ключа на града. 
„Днес е един от съдбовните дни за Враца и на този ден трябва да се вслушаме в думите на нашите предци. Трябва да се замислим защо сме тук и какво ни води. Аз вярвам, че нещата, които ни обединяват, са повече от тези, които ни разделят. А общият ни дом Враца е онова, което ще ни помага да си прощаваме, когато се караме, да взимаме важните решения, когато спорим, да правим компромиси, когато е трудно. Вярвам, че всеки един от нас може да бъде пример – с онова, което е създал и оставил след себе си. Пожелавам след 4 години всички да сме горди с това, което сме постигнали заедно – като кметове, общински съветници и като общество, обединено от каузата Враца“, каза Калин Каменов. 
Церемония продължи с първа тържествена сесия на новия общински съвет. Заседанието бе открито от най-възрастния член на местния парламент – Нина Дакева от групата на ГЕРБ. Тя е първата жена, която открива първата сесия на общински съвет във Враца и изрази увереност, че ще бъде добра орисница. 
Заседанието продължи с избор на председател. Единствената номинация бе за д-р Владимир Христов, предложен от Иво Ралчовски от групата на ГЕРБ. Изборът ще стане ясен след тайно гласуване.   

09.11.2023, 12:06 часа
3165 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha