Починалата туристка и двамата й спътници тръгнали към Триглав в мъгла и без екипировка

Починалата туристка и двамата й спътници тръгнали към Триглав в мъгла и без екипировка Спасените при акцията тази сутрин в Стара планина двама туристи - мъж и жена, както и починалата тяхна спътница, са от Габрово, съобщиха планински спасители. Общото състояние на двамата спасени е добро, а причините са смъртта на едната от жените ще се изяснява тепърва чрез аутопсия на тялото й.
За тримата се знае, че са на възраст между 50 и 60 години. Те стигнали с автомобил до местността Узана от северната страна на планината и поели пеш към хижа "Мазалат". След като стигнали дотам, решили да продължат към хижа "Триглав", макар че вече било тъмно, а времето лошо - студено и мъгливо. По пътя се объркали. Дори успели да се свържат с хижаря от "Триглав", но въпреки неговите напътствия по телефона тримата туристи така не налучкали вярната посока. На всичкото отгоре и екипировката им не била подходяща за суровите условия в планината. 
Докато вървели, едната от жените казала, че й е лошо и че не може да ходи повече. Другите двама останали до нея, а към 2.30 часа подали сигнал на телефон 112, че бедстват. Спасителната акция започнала към 5 часа, в нея се включили спасители от Карлово и Калофер с високопроходима техника. Мястото на туристите било локализирано по клетките на мобилните им телефони, чиито батерии по-късно паднали. 
Когато към 8 часа тази сутрин спасителите стигнали до групата, едната от жените вече била починала. Другата жена и мъжът успели на собствен ход да стигнат до джиповете на спасителите, които ги свалили до село Тъжа в община Павел баня от южната страната на Стара планина.
11.11.2023, 16:30 часа
991 1
Коментари

ненормални

11.11.2023, 18:15 часа
самоубийци бг - изперкали купонджии !!! какво да кажеш друго , а ??? на 50-60 години безмозъчници да се занимаваме и с тях !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha