Броят отново бюлетини в няколко проблемни секции в област Монтана

Броят отново бюлетини в няколко проблемни секции в област Монтана Броят отново бюлетини в проблемни секции в Монтанско. Припомняме, че миналата седмица от "Възраждане" заявиха, че искат касиране на резултатите за кмет и за общински съветници в Монтана заради изборни нарушения.
След внесения иск, Административният съд в Монтана нареди повторно преброяване в съдебна зала на бюлетините за избор на кмет на община Монтана в две от най-проблемните секции - в село Габровница и в квартал „Кошарник“. 

“Възраждане” иска касиране на резултатите за кмет и общински съветници в Монтана

Кадрите с нарушенията в тях при отчитането на вота бяха сред водещите новини на сериозните медии, сред които е и BulNews, в дните след първия тур на местните избори в цяла България.

Нов скандален запис: Съмнения за манипулиран вот и в монтанско село /снимки/

След като бе сезиран с жалба от кандидата на „Възраждане“ за кмет на община Монтана - Петър Петров, за извършени тежки изборни нарушения и манипулации, съдията по делото Соня Камарашка отхвърли искането му за отвод и проведе близо 5-часово заседание, на което в присъствието на прокурора от Окръжна прокуратура Галя Александрова последователно бяха изгледани видеоклиповете от уебсайта на Централната избирателна комисия за броенето в 4 от секциите със запечатани на тях множество изборни нарушения.  
В залата присъстваха много от кандидатите на „Възраждане“ за общински съветници, както и граждани. Всички те се убедиха лично в надписването и поправките при броенето на бюлетини, в признаването на недействителни бюлетини за действителни, в последващото поставяне на печати върху бюлетините при броенето, в броенето на бюлетини зад кадър и други. 
Делото продължава и днес, като започна в  9.30 часа с повторно ръчно броене на бюлетините в две от секциите и с разпит на свидетели. 
Освен жалбата срещу изборите за кмет на община Монтана, „Възраждане“ внесе и жалба срещу изборите за общински съветници. Това дело все още предстои да бъде разгледано в административния съд в града, заедно с жалби на други участници в изборите.
13.11.2023, 13:48 часа
1621 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha