След потопа в Берковица: На повечето места инфраструктурата все още не е възстановена

След потопа в Берковица: На повечето места инфраструктурата все още не е възстановена "Община Берковица получи от държавата 2 160 000 лева за възстановяване на щети от наводненията през юни", съобщи кметът Радослав Найденов. Най-голямата част от сумата - 1,8 милиона лева, е за възстановяване на подкопан от дъждовете мост над река Бързия при входа на село Боровци. Въпросният мост е единият от двата възможни входа в селото.
"В момента той е блокиран и целият трафик преминава през другия вход, което налага обход и удължаване на пътя", поясни Найденов. Останалата част от сумата е за неотложни възстановителни работи, които са направени по време на наводненията през юни.
На три пъти тогава в Берковица за кратко паднаха поройни дъждове, в някои участъци от града приливната вълна достигна два метра, като водата носеше части от уличната настилка, контейнери за смет, пейки и дори автомобили.
Много от пострадалите семейства получиха помощ от държавата и Общината, но на повечето места инфраструктурата още не е възстановена.
"Отпуснатите сега суми са първите, които община Берковица получава по своите искания, направени преди около четири месеца и подкрепени от Областната управа в Монтана", посочи кметът.
15.11.2023, 11:26 часа
703 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha