Взривът в Ребърково: Кола със сирена обикаляла из улиците, но никой не разбрал за какво е предупреждението

Взривът в Ребърково: Кола със сирена обикаляла из улиците, но никой не разбрал за какво е предупреждението Кола с включена сирена е обикаляла минути преди да избухне взрива в Ребърково, но никой не разбрал за какво е предупреждението, съобщава bTV.
Припомняме, че в понеделник "контролиран" взрив излезе извън контрол и уплаши жителите на китното мездренско село. Дейностите са били заради строежа на скоростния път Мездра-Ботевград, а за ужасяващият случай писа медията ни снощи.

Взрив над Ребърково: Близо 20 засегнати къщи и щети по 2 коли заради строежа на скоростния път

Хората разказват, че са се паникьосали, когато са чули и видели взрива, защото не са знаели какво се случва. Някои са били с децата си навън. По чудо няма пострадали.
Една от майките обясни, че камъните са летели над тях, а в центъра на селото тя показа и доста големи парчета. Някои от камъните са направили дупки в къщи, като има и напукани постройки.
Хората обясниха, че кола със сирена е обикаляла малко преди контролирания взрив, но никой не е разбрал за какво е сигнализацията.
Кметът на селото Петър Петков заяви, че са му се обадили 15 минути преди взрива и са обяснили, че районът е отцепен.
„Обаче се оказва, че доста хора не са разбрали, даже е имало жена, която е простирала в този момент. Това е било много опасна ситуация, за щастие не е пострадала. Иначе ме увериха, че жителите на селото са предупредени със сигнализация“, каза кметът.
Щетите са били описани и предадени на фирмата изпълнител, която ще ги изплати.
Освен това е направен протокол, в който е записано, че фирмата се задължава поне 24 часа по-рано да уведоми кмета за контролиран взрив. Очакват се още 4-5 такива взрива, като хората настояват да бъдат предупреждавани поне ден по-рано, за да бъдат подготвени и да не се чудят какво се случва.
16.11.2023, 09:45 часа
2504 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha