Вдигнаха заплатите на персонала на МБАЛ "Христо Ботев" във Враца

Вдигнаха заплатите на персонала на МБАЛ "Христо Ботев" във Враца С по-високи заплати е персоналът на врачанската МБАЛ „Христо Ботев“, научи агенция BulNews.
Месечните им възнаграждения са увеличени до нивата, определени в Колективния трудов договор. За част от отделенията това е станало с допълнителни споразумения, които са със срок до края на годината, с надежда, че тогава ще има увеличение на клиничните пътеки, успоредно с увеличението на минималната работна заплата.
„Това са отделения, които чисто финансово работят на загуба, въпреки че са важни за обществеността и за лечебното заведение. Като имаме малко пациенти деца в детско отделение – и парите за детско отделение са малко. Във всяка нормална ситуация малкото болни деца ще е много щастлива новина, но за нас системата е такава, че се плаща на изписан пациент“, заяви директорът на болница д-р Кети Ценова.
По думите ѝ сред другите отделения в тази ситуация е акушеро-гинекологичното, също и спомагателните структури, необходими за лечебно-диагностичния процес като микробиологичната лаборатория.
"Необходимата месечна сума за изплащане на увеличените заплати е минимум 300 000 лв. месечно", посочи д-р Ценова.
Тя добави, че на този етап успяват да я осигурят, тъй като приходът за последния месец е значително по-добър от предходния период около кризата с детското отделение.
16.11.2023, 10:18 часа
3724 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha