Финландия поставя бариери на границата си с Русия

Финландия поставя бариери на границата си с Русия Финландия ще постави бариери на граничните пунктове с Русия, които смята да затвори в полунощ (и българско време), предаде Ройтерс, като се позова на финландската гранична полиция. 
Вчера финландското правителство реши да затвори четири от деветте гранични пункта с Русия в отговор на нарастващия брой кандидати за убежище, които влизат в страната през източната й граница. 
"Целта ни е да използваме бариери, за да спрем влизането в страната", каза пред репортери отговарящият във финландската гранична полиция за международните въпроси Мати Питканити и допълни, че мерките, които страната е взела, са в резултат на промените в политиката на Русия, свързана с преминаването на границите. 
Повече от 200 кандидати за убежище пристигнаха във Финландия тази седмица, което накара лидерите на страната да обвинят Русия, че насърчава и насочва хората към границата - твърдение, което Москва отрече.
Европейската комисия подкрепя мерките, предприети от Финландия по границата с Русия, заяви днес говорител на комисията на пресконференция в отговор на въпрос. 
17.11.2023, 15:44 часа
412 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha