Тежка катастрофа край Велико Търново отне живота на 27-годишен мъж

Тежка катастрофа край Велико Търново отне живота на 27-годишен мъж Окръжна прокуратура - Велико Търново ръководи разследване за тежко пътнотранспортно произшествие с един загинал и друг с опасност за живота, съобщиха от обвинението.
Около 15 часа вчера, на път от село Мусина за Велико Търново, товарен автомобил "Форд Транзит", управляван от И.Р., на 50 години и пътник в него на 27 години, движейки се в посока с. Мусина, губи управление на товарния автомобил, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска челно в насрещно движещия се влекач „МАН" с прикачено полуремарке.
В резултат на произшествието на място е починал 27-годишният, който е син на водача. Водачът на буса е откаран в търновска болница, където е настанен в интензивно отделение с множество травми и опасност за живота.
Причините за настъпилото пътнотранспортно произшествие са в процес на изясняване. Извършен е оглед на местопроизшествието. Двата автомобила са иззети като веществено доказателство.
Водачът на камиона е изпробван за алкохол и наркотични вещества с техническо средство, като пробите са отрицателни. На шофьора на буса е взета кръвна проба за употреба на алкохол и наркотици, чиито резултати се очакват.
Разпитват се свидетели, назначени са експертизи и продължава извършването на всички необходими действия по разследването за пълното изясняване на причините и обстоятелствата, довели до инцидента.
18.11.2023, 13:30 часа
627 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha