Полетите от САЩ за Европа рязко поевтиняха: Намират се двупосочни билети за по-малко от $400

Полетите от САЩ за Европа рязко поевтиняха: Намират се двупосочни билети за по-малко от $400 Търсенето на пътувания до Европа достигна рекордни стойности през изминалото лято, което доведе до впечатляващи цени на самолетните билети от над $1,500. Тези дни вече отминаха, а цените са на по-малко от 1/3 от летните стойности, пише търсачката за полети Thrifty Traveller Premium.
Те отбелязват, че цените на трансатлантическите маршрути падат до $400 (а понякога дори $300) през зимата и вероятно ще се задържат такива и през пролетта на 2024 г. 
„Почти всички над 200 летища в САЩ и Канада, с които работим, предлагат полети до Европа на цени под $499, дори до популярни дестинации като Лондон, Париж и Рим“, отбелязват от Thrifty Traveller Premium. 
Евтините билети са за трите основни превозвачи в САЩ – American, Delta и United, както и за техните европейски партньори. „Така че, ако сте обмисляли пътуване до Европа, време е да действате: трудно ще намерите по-добри цени от сегашните“, съветват експертите.
Най-добрите оферти са за Италия, отбелязват от Thrifty Traveller Premium. Евтини двупосочни билети могат да бъдат закупени не само за Рим и Милано, но за Флоренция и Болоня. 
Тази есен и Delta, и American обявиха и нови маршрути до Неапол от следващата година. 
Междувременно пътуването до Испания също ще струва под $500, а понякога дори под $400 за отиване и връщане, независимо дали искате да отидете до Барселона или Мадрид. 
Дори градове, които обикновено имат по-високи цени за Европа, като Минеаполис, Атланта и Сан Франциско също вече са в крак с тази скорошна тенденция. Това включва някои много по-евтини директни тарифи на Delta за полети до Париж – „Шарл дьо Гол“ и Амстердам до пролетта на 2024 г.

Евтино ще се пътува и до Балканите
Доскоро двупосочен билет до Атина се намираше изключително трудно на цена под 1,000 долара. Сега билетите струват наполовина. 
Пътуването до турския мегаполис Истанбул, където кацат и много българи, прибиращи се в Родината, също поевтинява.
Падат и цените на полетите до Хърватия. Независимо откъде летите: малкото градче Хибинг, Минесота, Грийт Фолс, Монтана, Паско, Вашингтон или Талахаси,
Флорида, може да намерите двупосочен билет за $567.

Какво е по-добре от евтин полет до Европа?
Евтин полет до Европа в предната част на самолета – или може би почти безплатен, резервиран с точки и мили. Въпреки че цените на полетите до Европа спадат, напоследък се наблюдава и сериозно възраждане на евтините полети в бизнес класа и в първокласни кабини. 
Апартаментите от бизнес класа Mint на JetBlue могат да бъдат използвани по новите маршрути до Дъблин (DUB) и Единбург (EDI) през следващата година.
В крайна сметка това е новината, която пътниците чакаха. След няколко месеца на скъпи трансатлантически пътувания, цените на полетите в Европа падат до стойности, които не са виждани от години. 
Заради ниските цени пък авиокомпаниите очакват повишен интерес и планират да осъществяват по над
600 редовни пътнически трансатлантически полета на ден през следващото лято.
Анализ на Cirium изчислява, че в 10 дни през юни, юли и август ще има толкова, като максимума – 601 – само два пъти: на 29 юни и 3 август. Въз основа на графиците, изпратени от превозвачите до Cirium, 600 или повече ежедневни полета САЩ – Европа ще има през летните съботи. 
Първата такава дата се очаква да бъде на 8 юни, след това 15, 22, 29, 6, 13, 20, 27, 3 август и 10 август.
Над 500 полета дневно за първи път бяха постигнати на 31 юли 2016 г. (503), но пандемията очевидно забави по-нататъшния растеж. Сега броят им отново се увеличава значително. За десетте летни съботи се очакват над 6,002 заминавания за Европа, което бележи ръст с +8,2% спрямо същите дати през 2019 г. и +7,8% спрямо 2023 г. 
Ако разгледаме датата 29 юни, първата от двете, на които се очакват 601 трансатлантически полета дневно. През 2019 г. същата събота е имала 554 полета, нараствайки само с един до 555 на най-близката приложима дата през 2023 г. С други думи, през 2024 г. се очакват допълнителни 46 полета на този ден. 
Най-много маршрути се очаква да изпълни United. Въпреки това, само три излитания го делят от втория в списъка, Delta. Всички американски оператори общо пък ще изпълнят 44% от директните полети от и до Европа. 
Освен тях маршрутите ще се изпълняват и от европейските авиокомпании British Airways, Lufthansa, Air France, Virgin Atlantic, Icelandair, Aer Lingus и Turkish Airlines.
Нямате билет за Коледа? Може би изпуснахте най-доброто време за купуването му
Най-доброто време да резервирате полетите си за Коледа през 2023 г. е било около 71 дни преди деня на заминаване, показа анализ на Google Flights, базирайки се на неговите исторически данни за полети в САЩ. Това означава, че е трябвало да купите билет между 13 октомври и 15 октомври, за да вземете най-добрите сделки за пътуване между 23 декември и 25 декември. 
Google Flights анализира средните цени на билетите между 2018 г. и 2023 г. за най-търсените 4,000 полета в САЩ. Най-доброто време за резервиране на полети САЩ – Европа пък е било с ден по-рано или 72 дни преди заминаването, казаха от компанията. 
20.11.2023, 11:45 часа
482 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha