Заместник-кмет на Монтана стана шампион по рали в своя клас

Заместник-кмет на Монтана стана шампион по рали в своя клас Диман Георгиев, от АСК Старт М /Криводол/, със Субару Импреза, спечели бронзов медал за 2023 година в националния рали шампионат в най-силния клас „Макси“. В неговия клас НС 2 Георгиев е шампион. В последния кръг в Стара Загора, тази събота и неделя, заместник-кметът на Монтана остана на шесто място. В конкуренцията на 10 пилоти победата взе Пламен Камбуров от АСК 911 Тийм, следван от Венцислав Станев от КА 2 Рейсинг Тийм и Илия Царски от Автоцар Рали Сервиз, и тримата с Митсубиши. В клас НС 2, до 2000 кубика, Диман Георгиев се качи на най-високо място на почетната стълбичка. След него са пилотите на АСК Стара Загора Светослав Ковачев с Митсубиши и Костадин Костадинов с Хонда. В клас „Лада“ Цветелин Велков от Старт М /Криводол/ е втори в Стара Загора.
Републикански шампион в клас „Макси“ за 2023 години е Пламен Камбуров, следван от Илия Царски и Диман Георгиев. В клас НС 2 Георгиев е първенец за настоящата година.
„Успехът този година се дължи на постоянството и работата на екипа ми. Благодаря на спонсорите, на съотборника ми Румен Киров и всички момчета от бокса. Радвам се, че завърших в четирите кръга и заслужено постигнах тези успехи“, коментира Диман Георгиев. През годината заместник кметът на Монтана има четвърти места в София, писта „Дракон“, пети е в Хасково и шести в Стара Загора. Георгиев от три години кара писта. „При мен участието е повече за удоволствие, но когато има и успехи, удоволствието е още по-голямо“, допълни бронзовият медалист на писта за 2023 година.
20.11.2023, 16:56 часа
5295 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha