След калпав ремонт: Отпускат близо 90 бона за обновяване на военния клуб във Враца

След калпав ремонт: Отпускат близо 90 бона за обновяване на военния клуб във Враца Сградата на военния клуб във Враца ще бъде ремонтирана, научи агенция BulNews. Изпълнителна агенция “Военни клубове и военно-почивно дело” вече е обявила обществена поръчка с прогнозна стойност близо 90 000 лева.
Сградата е построена на два етапа – през 1923 и 1984 г. Последният ремонт е бил през 2018 г., но в рамките на гаранционните срокове са се появили дефекти, за които са предявени претенции. Понастоящем те не са отстранени, поради което изпълнителят е осъден, а ремонтните дейности е предвидено да бъдат извършени по настоящото задание.
При проливни дъждове се получават течове от покривите на сградата, които компрометират фасадите, таваните и стените на помещенията находящи се под тях. Покривното водоотвеждане не е заустено адекватно, излива се свободно върху каменна облицовка и тротоарни настилки в непосредствена близост до основите на сградата, което ги наводнява и създава предпоставка за компрометирането им. Това влияе пряко върху състоянието и експлоатационната годност на помещенията в клуба. 
С настоящата обществена поръчка се предвижда поправка на покрива, почистване на комините и на подпокривното пространство, монтиране на нови улуци и др. Ще бъдат ремонтирани фасади и тераси, за да бъдат отстранени установените гаранционни дефекти. Предвидени са и вътрешни ремонтни дейности, тъй като има щети и в помещенията, възникнали вследствие некачествено изпълнените ремонтни работи.
 
21.11.2023, 08:40 часа
1843 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha