Откриха солна стая в детска градина в Бяла Слатина /снимки/

Откриха солна стая в детска градина в Бяла Слатина /снимки/ На днешния голям празник - Деня на Християнското семейство, Детска градина „Радост“ в Бяла Слатина имаше още един повод да празнува. Откриването за първи път в общината на солна стая, е реализацията на поредната ценна и полезна за децата в градината идея.
Лековитостта на солта е известна векове наред. Египтяните, римляните и гърците са намирали широка употреба на лечебните им свойства - за дезинфекция на рани, за скраб за почистване на лице и тяло, за лекуване на възпаление или за лечение на респираторни проблеми.
С времето, солта е приета като мощно средство за медицински цели. 
Важно за децата посещаващи солната стая е, че докато те играят в естествен пясъчник от сол, без да усетят получават своето терапевтично лечение или профилактика срещу сезонните вирусни инфекции и се стабилизира имунната им система. Влияе добре на деца със здравословни проблеми като астма, хронични респираторни заболявания, настинки, алергии, кожни заболявания и др.
Стойността на извършените строителни работи по реализацията на идеята възлиза на 18 390 лв. и е с източник преходен остатък по бюджет 2022г. Извършителят по изграждането е фирма „Халомед “, Силистра.
Гости на събитието бяха Инж. Иво Цветков - кмет на Община Бяла Слатина, Татяна Пеняшка – директор Дирекция „Бюджет и счетоводство“, Цветелина Андровска - директор Дирекция „Правна“, Дарина Вълешкова – главен експерт в Дирекция „Хуманитарни дейности и интеграция“, Директори на детски градини на територията на Община Бяла Слатина.
Присъстващите имаха възможност да се насладят на изпълненията на децата от трета и четвърта възрастова група при ДГ „Радост“, които трогнаха всички с таланта и ентусиазма си.
Директорът на детската градина - Мария Тодорова, благодари на Община Бяла Слатина в лицето на инж. Цветков и на г- жа Пеняшка, за подадената ръка и съдействие при осъществяването на настоящата идея и за цялостната им подкрепа за  реализацията на всяко тяхно начинание. 
Инж. Цветков поздрави екипа и директора на детската градина, като благодари за усилията, които ежедневно полагат за подобряване на условията, при които се обучават и възпитават техните деца и отправи своите благопожелания по случай Деня на Християнското семейство.
„Да си пожелаем доброта, топлина и семеен уют, много любов и разбирателство с най- близките ни хора. Да съхраним здрави и щастливи нашите семейства, много слънце усмивки и спокойствие да радват домовете ни", каза градоначалникът.
21.11.2023, 16:30 часа
1445 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha