Оставиха в ареста мъж, пребил авер на купон във Вършец

Оставиха в ареста мъж, пребил авер на купон във Вършец Окръжен съд – Монтана потвърди мярка за неотклонение „Задържане под стража“, наложена от Районен съд – Берковица, на 42-годишен рецидивист, нанесъл побой и средна телесна повреда на жител на Вършец.
Според документите по делото на 12 ноември в квартал „Заножене“ в курортния град, в дома на С. М. П. след употреба на алкохол възникнал конфликт между домакина и двама негови гости. Словесната разпра прераснала в сбиване и единият от гостите И. С. И. ударил със стъклена бутилка в главата 61-годишният С. М. П., който получил комоцио и счупване на лицевата кост.
След подаден сигнал за инцидента на мястото пристигнали служители на МВР, които извършили оглед на местопроизшествието, разпитали свидетели и открили и арестували напусналия вече къщата  И. С. И. Срещу него е образувано досъдебно производство, по което е привлечен като обвиняем за причиняване на средна телесна повреда в условията на опасен рецидив, тъй като последното му осъждане за грабеж е от началото на 2023 г.  
По искане на прокуратурата Районен съд – Берковица е взел мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на И. С. И., която той е обжалвал пред Окръжен съд – Монтана. След като се запозна с документите по делото и изслуша прокуратурата, обвиняемия и защитата му Окръжен съд – Монтана отхвърли жалбата като неоснователна. И. С. И е многократно осъждан и е налице реална опасност на свобода да се укрие или да извърши друго престъпление, заявиха магистратите и потвърдиха най-тежката мярка за неотклонение на И. С. И. „Задържане под стража“.
Определението на съда е окончателно. 
 
21.11.2023, 16:39 часа
923 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha