Интензивен е трафикът на някои от граничните ни пунктове

Интензивен е трафикът на някои от граничните ни пунктове Интензивен е трафикът на някои от пунктовете по границите с Румъния, Сърбия и Турция, съобщиха на уеб сайта си от Главна дирекция „Гранична полиция“. Информацията на граничните власти е към 6:00 ч. 
На границата с Румъния движението е интензивно на ГКПП „Видин", ГКПП „Кардам" и ГКПП „Никопол“ за товарни автомобили на изход от страната. На ГКПП „Кардам“ от два дни вече е възстановена пропускателната дейност на влизане в страната за товарни автомобили. Същите ще бъдат пренасочвани за Варна през Балчик.
Поради силен вятър фериботната платформа, обслужваща „Оряхово“ – „Бекет“, временно не работи. Платформата се намира на българска територия.
На границата със Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП „Калотина" за товарни автомобили на изход. Строително-монтажни дейности налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.
На границата с Турция движението е интензивно на ГКПП „Капитан Андреево" за товарни автомобили на изход.
По границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. „Гранична полиция“ препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция през почивните дни, да използват за преминаване, освен ГКПП „Кулата" и ГКПП „Маказа", и останалите пунктове на българо-гръцката граница - ГКПП „Илинден", ГКПП „Златоград", ГКПП „Ивайловград" и ГКПП „Капитан Петко войвода". През гранични пунктове „Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.
На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На ГКПП „Станке Лисичково“ се извършват строително-монтажни работи, във връзка с които преминаването през гранич
22.11.2023, 10:18 часа
242 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha