Мъж преби бременната си приятелка във Великотърновско

Мъж преби бременната си приятелка във Великотърновско Мъж преби бременната си приятелка, с която живеел на семейни начала. Случаят е от великотърновското село Войнежа. На насилника е повдигнато обвинение, съобщи БТА.
41-годишната потърпевша е потърсила съдействие в полицията вчера сутрин. Тя казала, че 38-годишен мъж, с когото живеела, ѝ е нанесъл побой.
На адреса са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Жената е бременна и след прегледа е настанена за наблюдение в лечебно заведение.
Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Той не е известен на полицията. След доклад на материалите в прокуратурата е привлечен като обвиняем.
Това е трети сигнал за домашно насилие и трето повдигнато обвинение за побой над жени в рамките на една седмица във Великотърновско. На 25 ноември от 17:00 ч. пред съдебната палата във Велико Търново ще се проведе протестно шествие под надслов "Нито една повече" по случай Международния ден за елиминиране на насилието над жени.
Близо 89 000 жени и момичета са били убити умишлено в целия свят през 2022 г., сочат данни на ООН. Повече от половината от тези убийства - около 55%, са извършени от членове на семейството или партньори.
23.11.2023, 14:32 часа
327 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha