Привлякоха като обвиняем турчин, опитал да пренесе крупна недекларирана сума през "Дунав мост 2"

Привлякоха като обвиняем турчин, опитал да пренесе крупна недекларирана сума през "Дунав мост 2" Под ръководството на Районна прокуратура – Видин се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 251, ал. 1 от НК.
На 23.11.2023 г. на ТИР Терминал - Видин митническите служители са спрели за проверка влизащ в България автомобил, превозващ течен ароматизатор от Германия. В хода на контролните дейности са проверени фабричните кухини на превозното средство. В една от тях е намерена картонена кутия, съдържаща банкноти в евро. Общата стойност на валутата възлиза на 95 700 евро.
С постановление на наблюдаващия прокурор водачът на превозното средство – гражданинът на Турция Д.Д., е привлечен в качеството на обвиняем за пренасяне през границата на страната на недекларирани парични средства в особено големи размери.
Извършителят на деянието е задържан за срок до 72 часа.
Районна прокуратура – Видин внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.Д. Предстои произнасянето на съда.
За престъплението по чл. 251, ал. 1 от Наказателния кодекс е предвидено наказание „лишаване от свобода“ до пет години и глоба в размер на една пета от стойността на предмета на престъплението.
27.11.2023, 16:12 часа
529 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha