Община Враца подпомага финансово МБАЛ "Христо Ботев"

Община Враца подпомага финансово МБАЛ "Христо Ботев" Финансова помощ от Община Враца поиска изпълнителният директор на врачанската МБАЛ „Христо Ботев“ д-р Кети Ценова. Тя е внесла в кметската администрация молба да се помогне на лечебното заведение с 50 000 лв.
"Средствата ще бъдат изразходвани за закупуването на легла за инвазивната кардиология", каза кметът на Враца Калин Каменов.
Легловата база в отделението е в изключително лошо състояние. По този повод ще се търси вариант да се осигури поисканият финансов ресурс, за да бъде предоставен на лечебното заведение.
"Веротятно още на следващото заседание местния парламент ще гласува поисканата сума да бъде предоставена на лечебното заведение, за да може да започнат дейностите в отделението", допълни Каменов.
„МБАЛ „Христо Ботев“ има положителен резултат. Доказателство за това е намаляването на дълга. Лошата новина е, че лечебното заведение не е обезпечено кадрово. Голяма част от лекарите са на пенсионна възраст. По този повод ще търсим помощ от държавата“, заяви още градоначалникът.
29.11.2023, 09:54 часа
1360 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha