Шкварек: Властта е поделена между Делян Пеевски, Бойко Борисов и Асен Василев, Денков е изключително слаб

Шкварек: Властта е поделена между Делян Пеевски, Бойко Борисов и Асен Василев, Денков е изключително слаб "Трябва да има категорична заявка някъде в центъра на консервативното, трябва да се намери почва, от която това нещо да изникне. Трябва време, а политиците ги мързи да направят кауза, предпочитат да направят партия и бързо да влязат в парламента. Консумацията на власт е по-лесен ход на действие", коментира политическият и международен анализатор Кристиян Шкварек в студиото на "Денят ON AIR".
Властта е поделена между Делян Пеевски, Бойко Борисов и Асен Василев, не и между акад. Николай Денков, той е изключително слаб. Парите толкова не стигат, че се налагат заеми и продажба на земеделска земя. Излъгаха ли българите, че България има много пари, но се крадат или дойдоха на власт и започнаха да крадат те?", попита Шкварек.
По думите му 1 млн. активни гласоподаватели са изчезнали.
"Имахме ги преди четири години, сега отказват да излязат на избори. Нужни са лидери. В България политическите проекти успяват най-вече през институционална позиция", посочи той.
Според него правителството ще издържи до ротацията.
"Тогава ще трябва да подаде оставка", смята политическият анализатор.
Това правителство в момента, което управлява, е либерално. Те изтърбушиха Наказателния кодекс, за да вкарат предпоставката "сексуалност" при престъпления - ако жертвата има различна сексуалност, престъплението ще се наказва по-тежко. Направиха така, че тези с нестандартна сексуална ориентация да са втора категория хора - това е една голяма победа за либералното в България. Еквивалентът от другата страна липсва. Битката между консервативно и либерално ще продължи, коментира анализаторът.
По думите му при консервативните каузи нещата се получават по-бързо, но консервативното "може да избие към екзотични режими".
Според него в България има два обособени лагера - единият е либерално-проевропейски, а от другата страна е консервативно-антиевропейски.
29.11.2023, 11:17 часа
1059 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha