ОИК-Видин прекрати пълномощията на трима общински съветници

ОИК-Видин прекрати пълномощията на трима общински съветници Общинската избирателна комисия във Видин прекрати пълномощията на трима общински съветници. 
С решение от 27 ноември са прекратени предсрочно пълномощията на общинските съветници от местната коалиция (МК) СДС (НДСВ, "Новото време") Борислава Борисова Найденова и Десислава Красимирова Тодорова. Те са подали заявения, с които се декларира искане за освобождаване като общински съветник, като причините за това не се посочват. На тяхно място влизат Димитър Кирилов Димитров и Миглена Климентова Атанасова, които са следващите по ред класирани кандидати от листата на МК СДС (НДСВ, "Новото време").
С друго решение на ОИК от вчера са прекратени предсрочно пълномощията на общинския съветник Лозина Йорданова Николова от листата на коалицията „Продължаваме промяната - Демократична България“. Тя започнала работа като заместник-кмет на Община Белоградчик, което поражда несъвместимост по смисъла на закона. Комисията е изискала информация, като в отговор е постъпило писмо от кмета на община Белоградчик, с което уведомява, че от 13 ноември 2023 г. Лозина Николова е назначена на длъжност „заместник-кмет“. Комисията е счела, че от тази дата е възникнала несъвместимост и е обявила за общински съветник следващия по ред класиран кандидат от листата на коалиция ПП-ДБ Албена Йорданова Панова.
29.11.2023, 16:21 часа
688 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha