Кабинетът предостави 5 млн. лева на Здравното министерство и 21 млн. лева на МВР

Кабинетът предостави 5 млн. лева на Здравното министерство и 21 млн. лева на МВР

Министрите от кабинета решиха да предоставят на 3 148 230 лв. допълнителни средства по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2023 г. Парите са за дофинансиране на сключен договор за доставка на хеликоптери. „Изграждане на система за оказване на спешна медицинска помощ по въздуха”. Това е част от Националния План за възстановяване и устойчивост. 
От Кабинета уточниха, че средствата са за сметка на предвидените разходи по централния бюджет за 2023 г. С осигуряването на тези средства ще се даде възможност за успешното изграждане на системата за оказване на спешна медицинска помощ по въздуха на територията на страната.
С друго постановление са одобрени допълнителни до 2 000 000 лв. за асистирана репродукция при лица с безплодие, лечимо преди всичко с методите на асистирани репродуктивни техники.
На същото правителствено заседание министрите от кабинета „Денков-Габриел” одобриха допълнителни разходи по бюджета на МВР.
Министерският съвет прие Постановление за одобряване на 21 млн. лева допълнителни разходи по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2023 г. Те са за изплащане на фактически извършени разходи за дейности по издаването на българските документи за самоличност в изпълнение на поети ангажименти по сключени договори на Министерството на вътрешните работи.

29.11.2023, 16:03 часа
552 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha