Осъдиха на 18 години затвор мъжа, убил другаря си по чашка в Габровница

Осъдиха на 18 години затвор мъжа, убил другаря си по чашка в Габровница Окръжен съд – Монтана произнесе присъда от 18 години „Лишаване от свобода“ на Л. И. Ц. за извършено от него умишлено убийство на жител на село Габровница. Според доказателствата по делото на 23 декември 2022 г. към 21 часа вечерта 63-годишният Н. Е. Р. и 32-годишният Л. И. Ц. се събрали в дома на по-младия, за да се почерпят за коледните празници. Двамата изпили голямо количество алкохол, между тях избухнал конфликт, при който Л. И. Ц. нанесъл удари в главата и лицето на Н. Е. Р., повалил го на пода, взел нож и му нанесъл още 5 удара в областта на шията. Малко по-късно Л. И. Ц. потърсил своя съседка, съобщил й, че приятелят му е зле и се нуждае от медицинска помощ. Пристигналият на мястото екип на Спешна помощ констатирал смъртта на възрастния мъж и уведомил полицията.

Жестокост по празниците! Заклаха мъж в монтанско село, има задържан

Служителите на МВР образували досъдебно производство по случая и задържали Л. И. Ц, който признал, че е извършил престъплението.  
Според съдебно-медицинската експертиза 63-годишният мъж е починал от остра кръвозагуба, причинена от нож с дължина на острието от 12,5 см, с който са нанесени рани в жизненоважни области на пострадалия. Установено е било също, че и двамата – извършителят на престъплението и жертвата, са били в тежка степен на алкохолно опиянение. Н. Е. Р. с концентрация на алкохол в кръвта 3,22 промила, а подсъдимият – с 2,68 промила.
След като изслуша свидетелите, вещите лица, представителя на прокуратурата, подсъдимия и защитата му съдът призна Л. И. Ц. – 33-годишен, неосъждан, за виновен за извършеното от него умишлено убийство на лице в безпомощно състояние и с особена жестокост и го наказа с 18 години „Лишаване от свобода“, които да изтърпи при първоначален „строг“ режим. Съдът постанови Л. И. Ц. да плати на Е. В. Р. – племенница на жертвата, 100 000 лева – обезщетение за претърпените от нея неимуществени вреди.
Присъдата може да се протестира и обжалва в 15-дневен срок пред Апелативен съд – София. 
01.12.2023, 15:09 часа
1109 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha