Бойко Борисов: Няма логично обяснение защо трябва да оттеглим подуправителя на НЗОК

Бойко Борисов: Няма логично обяснение защо трябва да оттеглим подуправителя на НЗОК
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че няма логично обяснение от партньорите в управлението защо партията трябва да оттегли подуправителя на Здравната каса".
Коментарът му идва ден след подадените оставки и заявката на партньорите във властта за общ регламент за управление и назначения. Лидерът на ГЕРБ коментира ситуацията в страната в Сливен.
„Как нашият подуправител може да направи далавера под тези няколко шапки? Как той ще направи нещо, което шефът му няма да разбере – здравеопазването, финансите?“, попита Борисов.
 Криза в парламента – така накратко лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов описа ситуацията с избора на управител и подуправител на НЗОК. Той каза още, че е приел предложението на Кирил Петков на доверие. За това е отказал и среща с министър-председателя Николай Денков по предложение на Мария Габриел и предпочел лидерска среща.
Партията на промяната не си държи на думата, продължи Борисов.
"Те се изкълчиха и въпреки, че мина гласуването, не стана красиво. Стана така, че една подобна формула на управление трябва да работи. Дори искам да им коментирам аргументите. В медиите излезе, че все едно Николай Денков е дошъл и ни се е накарал. Това беше внушението от новините. Това не е вярно. Но мога да се карам само аз, а на мен - никой", категоричен бе Борисов.
"Истината е, че Мария Габриел ми беше написала, че с Денков искат да ме видят. Аз им казах "Не, ще се видя с Асен Василев и Христо Иванов". Това казах, в 10 часа се срещнахме, час и нещо говорихме, зададох си моите въпроси, Асен Василев беше коректен, излязохме заедно, казахме пред медиите, че взимаме двете оставки (бел.ред. управителя и подуправителя на НЗОК), връщаме крачка назад, за да работим конструктивно и за следващите избори на регулатор", каза още Борисов. Впоследствие разбрах за изказванията им", добави той.
Борисов бе категоричен, че работи добре с премиера акад. Николай Денков.
"Работя добре с него, той ми е бил зам.-министър. Процесът, който направихме, беше успешен, но беше между мен, Асен Василев и Христо Иванов, държа да го знаете", подчерта той.
02.12.2023, 12:58 часа
677 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha