Радикален ислямист атакува минувачи в Париж, има загинал и ранени

Радикален ислямист атакува минувачи в Париж, има загинал и ранени Един човек е бил убит, а двама - ранени, от нападател на минувачи в центъра на Париж, близо до Айфеловата кула, предаде Ройтерс, като се позова на публикация на френския вътрешен министър Жералд Дарманен в социалната платформа "Екс".
"Храбри полицаи арестуваха нападател, атакувал минувачи в близост до крайбрежния булевард "Гренел". Аварийните служби са се погрижили за тялото на загиналия и за ранените. Моля, избягвайте района", написа министърът, който първоначално съобщи за един ранен.
Според информация на Франс прес нападателят е известен на властите радикален ислямист, който страда от псхичино разстройство. Агенцията цитира министър Дарманен, който каза, че този извършител вече е бил съден относно нападение през 2016 г. АФП предаде още, че при атаката той е крещял "Аллах акбар". Това бе потвърдено от Дарманен. По неговите думи нападателят е казал, че е бил повлиян от ситуацията в Газа.
Прокуратурата на Франция по антитероризма обяви, че за момента не е започнала разследване.
"Нападателят е бил неутрализиран от полицията много бързо. Опитахме се да спасим живота на човека, който загина. Нападнатите хора са туристи", заяви за телевизия Бе Еф Ем доктор Патрик Пелу.
Позовавайки се на полицията, Бе  Еф Ем съобщи, че убитият е германски гражданин, а оръжието на убийството е било чук.
Ройтерс отбелязва, че тази трагедия се случва осем месеца преди летните Олимпийски игри, на които Париж е домакин, и повдига въпроса за сигурността по време на най-голямото спортно събитие в света. Агенцията обръща внимание на факта, че управата на френската столица планира невиждана досега церемония по откриването на форума на река Сена, на която се очаква да присъстват 600 000 зрители.
03.12.2023, 08:47 часа
364 1
Коментари

Демо-крация !

03.12.2023, 16:06 часа
Да ви избият чернилките , да ве приключат с вашето имислено демократично мислене тарикатско финансово ! Каквото си посял - това ще си го пожънеш , евро-пеецо смотан ! Вижте се на какво заприличахте ! Боклуци ароматни . Гучи иЗино Давидофффффффффффф
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha