Цените на магистралните такси в Гърция скачат от началото на следващата година

Цените на магистралните такси в Гърция скачат от началото на следващата година Скачат цените на магистралните такси в Гърция от началото на следващата година, съобщиха от Министерството на транспорта в Атина.
Говорителят на правителството в Атина обяви нови по-високи цени на платените пътища в Гърция от първи януари следващата година. Цените се покачват постепенно в рамките на три години.
През следващата година при увеличение на таксите с около 8%  пътуването на лек автомобил по отсечката Солун - Атина цената ще е струва 34 евро, маршрутът Атина - Патра - 13 евро, за Атина - Янина ще се плаща 42 евро на автомобил. През следващите две години от 2025 г. върху тази цена ще се начисляват нови 2% увеличение.
За настоящата година цените не се покачиха, защото правителството блокира повишението след споразумение с фирмите, които поддържат националната пътна мрежа.
От началото на следващата година обаче влиза ново споразумение с по-високи цени, съобразени с индекса на инфлацията, подчертават от Министерството на транспорта. 
03.12.2023, 11:30 часа
316 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha