Гръцката полиция залови търговци, продавали олио от България с примеси като зехтин

Гръцката полиция залови търговци, продавали олио от България с примеси като зехтин Полицията в Солун, Северна Гърция, задържа двама души, които внасяли от България слънчогледово олио, добавяли му примеси и го продавали като зехтин екстра върджин, предаде гръцката националната телевизия ЕРТ.
Фалшивият зехтин се е предлагал както на гръцкия, така и на българския пазар.
Задържаните са на възраст 36 и 80 години и са роднини. Обвиненията срещу тях са за нарушение на законите за хранително-вкусовата промишленост и търговията.
По информация на гръцката полиция двете лица са създали подходяща, организирана инфраструктура за незаконно производство на фалшив зехтин. Към българско олио те добавяли оцветители и лепели етикети за висококачествен нерафиниран зехтин с произход от различни региони на Гърция.
В склад на фирма в община Делта, западно от Солун, гръцките  власти за контрола и защитата на потребителите са конфискували в петък 6 644 литра фалшив зехтин в тенекии от по 5 и 3 литра, 6500 литра слънчогледово олио, множество етикети с надпис „зехтин екстра върджин “, резервоари, съдържащи течност с неизвестен химически състав, празни тенекии и пластмасови шишета, пет фактури от предходни години и един камион.
03.12.2023, 15:46 часа
491 1
Коментари

еййййййй ,

03.12.2023, 15:57 часа
че калашников не ги поправи тези хорица ! че да ги пусне в житейската кофа - място за боклук ВСякакъв ! че нека пак да се опита - и пак в кофата...Не ! Имат права изродите проклети ! ЕС ! НА ВИ - ЯЖТЕ ЛАЙНАТА СИ МЕЧТАНИ С ВАШИЯ ЕС , ПРОСТАЩИНА!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha