След зачестилите обири: Промени ще увеличат охраната при инкасо на големи суми

След зачестилите обири: Промени ще увеличат охраната при инкасо на големи суми Един инкасо автомобил се охранява най-малко от двама души, но има предложение за законодателни промени, с които при транспортиране на суми над 5 млн. лева инкасо автомобилите да бъде съпровождана от още един автомобил на охранителната фирма. Това каза днес пред Би Ти Ви главния секретар на Националната асоциация на фирми за търговска сигурност и охрана Радослав Христов след обира на инкасо автомобил в Благоевград в неделя.
Според него в конкретния случай охранителите са изпълнили своите задължения така, както са им разписани в Закона за частната охранителна дейност и наредбите. Христов посочи, че обичайно при обири на инкасо автомобил не се стига да стрелба..
"Има причина да не могат да бъдат прекъснати тези обири. В България инкасо касетите, в които се съхраняват парите, не са снабдени с устройства за омастиляване на парите при насилственото отваряне. Ако това се случва, тогава тези обири ще са безпредметни, защото парите ще станат неизползваеми", каза още експертът.
 
04.12.2023, 09:18 часа
380 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha