Затворник в отпуск ограби касата на манастир в Поморие /снимки/

Затворник в отпуск ограби касата на манастир в Поморие /снимки/ Затворник в отпуск, търпящ присъдата си в бургаския затвор, планувал с дни да обере кутията с дарения в поморийския манастир „Свети Георги”. Два дни преди да приключи отпускът му, 34-годишният мъж пристъпил към действие, преодолял катинара на входната врата, разбил кутията за дарения, а вътре намерил само сумата от 20 лева.
Районът обаче е добре обезопасен с множество камери за видеонаблюдение, а след бързи действия на местната полиция обирджията бързо е установен. Помориецът, осъждан многократно за подобни кражби от храмове и манастири, е направил пълни самопризнания за действията си.
Станало е ясно, че докато е в отпуск, е направил опит за обир и на друг манастри, но не е успял заради задействалата се СОТ аларма. Въпреки неуспешния обир, игуменката на манастира е контатирала нанесени щети за около 500 лева.
Крадецът ще бъде приведен към затвора, а по случая ще бъде образувано ново производство и обвинение, което ще утежни престоя му зад решетките. 
04.12.2023, 16:03 часа
387 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha