УШУ - Монтана спечели 17 медала на републиканско първенство в Пловдив

УШУ - Монтана спечели 17 медала на републиканско първенство в Пловдив Спортният клуб УШУ - Монтана спечели общо 17 медала от Републиканското първенство по Ушу и Кунгфу в Пловдив. Състезателите на клуба по китайски бойни изкуства се съревноваваха в 3 категории в дисциплината „Тау лу“ (бой с въображаем противник). 
Трима от членовете му завоюваха 7 златни медала. 15-годишният Калин Борисов се изкачи на най-високото стъпало на почетната стълбица 3 пъти. Зорница Иванова, която се състезава във възрастовата група от 9 до 11 години, се окичи два пъти със златото. Треньорът Асен Асенов също завоюва 2 златни медала. 
С два сребърни медала в различни категории си тръгнаха от турнира Кристиян Димов и Мириам Благоева, с по един – Даниел Цветков, Николай Давидков и Асен Асенов, който е сред малкото състезаващи се треньори. 
Най-младият участник от тима - 8-годишният Веселин Торньов, дебютантката Валерия Георгиева и Кристиян Димов заеха почетното 3-то място. 
На 4-то място остана Руби Никълсън, която за първи път участва в състезание.
На Републиканското първенство по Ушу и Кунгфу участваха близо 200 представители на клубове от Пловдив, Варна, Стара Загора, София, Русе, Монтана, Радомир. То се проведе от 1 до 3 декември 2023 г. Особено атрактивна беше Гала вечер на Ушу, което е събирателно название на китайските бойни изкуства, които имат над 500 стила. Отборът от Монтана се включи в демонстрационния екип по  Винг Тчун – бойно изкуство за самозащита. 
Спортният клуб УШУ Монтана е регистриран официално от началото на 2022, но съществува от 2009-та като една от формите на Младежкия дом в Монтана. Практикува главно Винг Тчун и Тай дзи. 
05.12.2023, 16:38 часа
605 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha