Разбиха организирана престъпна група за трафик на хора в България, Гърция и Румъния

Разбиха организирана престъпна група за трафик на хора в България, Гърция и Румъния Разбиха организирана престъпна група за трафик на хора за пари на територията на България, Гърция и Румъния, съобщиха от обвинението. Разследването се води под ръководството на Окръжната прокуратура в Плевен.
В хода на разследването на 6 декември са предприети действия срещу евентуалните извършители. Проведена е съвместна специализирана акция, в която са участвали служители на ГДБОП, ГДЖСОБТ-МВР и ОД МВР-Плевен. Извършени са прекъсвания и изземвания в недвижими имоти и автомобили. В резултат на тези действия по разследването са иззети 2700 лева, 45 000 евро, около 500 грама златни накити, документи, свързани с престъпната дейност, мобилни телефони, преносим компютър, законно притежавано оръжие - 2 бр. бойни пистолети и 4 бр. ловни, както и лек автомобил.
По делото е установено, че организираната престъпна група е действала на територията на гр. Плевен и гр. Никопол. Членовете ѝ са част от действащ международен трансграничен канал за трафик на нелегални мигранти с направление от Турция и Гърция през България и Румъния към страни от Западна Европа.
На 6 декември прокуратурата е обвинила седем мъже на възраст от 25 години до 61 години, двама от тях - за ръководене на организираната престъпна група, за което се предвижда наказание от пет до петнадесет години затвор, а другите пет – за участие в нея, за което се предвижда наказание от три до десет години затвор. Те са задържани с постановления на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура в Плевен за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе искане в Окръжен съд в Плевен за постоянен арест.
Под ръководството и надзора на прокуратурата разследването по случая продължава с разпити на свидетели, назначаване на необходимите експертизи, както и с други действия по разследването за изясняване на всички обстоятелства по случая.
07.12.2023, 16:36 часа
587 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha