На вниманието на Община Враца! Шофьор на автобус от градския транспорт нарушава закона /видео/

На вниманието на Община Враца! Шофьор на автобус от градския транспорт нарушава закона /видео/ Шофьор на автобус от градския транспорт във Враца нарушава Закона за движение по пътищата, алармира бдителен гражданин пред агенция BulNews. Той изпрати в редакцията ни видеоклип, на който се вижда как превозното средство минава на червено.
Случката се е разиграла на 5 декември на светофара след бензиностанция OMV в квартал „Медковец“. Шофьор карал колата си зад автобус на „Тролейбусен транспорт“-Враца с регистрационен номер ВР 0516 СМ. При кръстовището между бул. „2-ри юни“ с ул. „Кръстьо Бързаков“ шофьорът на превозното средство най-невъзмутимо подал десен мигач и завил, въпреки, че светофарът светел червено. 
За щастие наблюдателният врачанин има и видеорегистратор. Той изпрати клип на нарушението, с точен час кога е извършено то. Така от Община Враца могат да вземат мерки и да проверят кой е шофирал въпросния автобус по това време. В случай на интерес от страна на местната управа или пък на органите на реда, агенция BulNews може да предостави и контакт с автора на сигнала, за да може да бъде извикан като свидетел. 
Нарушението е изключително опасно, тъй като излага на риск живота и здравето на пътниците. Ако в този момент по малката уличка идваше бетоновоз или друго по-голямо возило, можеше да се стигне до сериозен сблъсък с ранени хора, а в най-лошия случай дори и с жертви. 

08.12.2023, 14:05 часа
5849 3
Коментари

Вълчан

10.12.2023, 21:45 часа
десният завой трябва да е разрешен на много кръстовища, ама като си абич чакай зелено

ъъъ

08.12.2023, 19:48 часа
Те постоянно мислят че са с предимство

пропадналият елемент

08.12.2023, 19:34 часа
шофери трудно се намират и нема да го изгонят.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha