Избраха Мартин Харизанов за шеф на групата за приятелство с ОАЕ, ще учи Дубай как да харчи пари в България

Избраха Мартин Харизанов за шеф на групата за приятелство с ОАЕ, ще учи Дубай как да харчи пари в България Народният представител Мартин Харизанов е избран за заместник-председател на групата за приятелство с ОАЕ в парламента, научи агенция BulNews.
Народното събрание има традицията да създава общности с различни държави и на врачанския депутат му се е паднала нелеката мисия в горещата пустиня да сближава нашите два народа.
Само преди седмица с подобна мисия в Абу Даби бе и руският президент Владимир Путин.
Мартин Харизанов е доктор по икономика и се очаква да бъде полезен в обогатяването на търговските ни взаимоотношения с Емирството.
Ето какво написа преди минути врачанския депутат от ГЕРБ в личния си профил във фейсбук:
„За мен е голяма отговорност и признание да бъда зам.-председател на групата за приятелство с Обединените арабски емирства.
Ще работя активно за разширяване на двустранното сътрудничество в областта на енергетиката и икономиката. 
Ще работя и за привличане на емирейтски инвестиции в България, както и за засилване на търговско-икономическото сътрудничество чрез съвместни проекти и инициативи на български и местни компании, с фокус върху иновативните технологични решения и зелените бизнес модели. 
От изключителна важност е  и създаването на благоприятно и взаимоизгодно партньорство между ОАЕ и България в сферата на туризма, като бъдат насърчавани инвестициите, участията в международни инвестиционни и туристически изложения, както и популяризиране на културно-историческите паметници с цел двустранно развитие на културния туризъм.
Смятам, че между България и ОАЕ има огромен неизползван потенциал във всички сектори, който може да бъде развит чрез тясно сътрудничество, обмяна на опит и трансфер на знания“.
11.12.2023, 10:36 часа
2099 0