В кокошарник сред мишки и паяци: Дете живее месеци наред в нечовешки условия във Врачанско /видео/

В кокошарник сред мишки и паяци: Дете живее месеци наред в нечовешки условия във Врачанско /видео/

7-годишно дете е живяло месеци наред в нечовешки условия. Твърди се, че то е било принуждавано да спи върху дъски в кокошарник в имота на пастрока си. Там е получавало и храна.
Случаят е от врачанското село Крушовица. Според сигнала, който е подаден от жители на населеното място, детето е преживявало в тези условия повече от година, съобщава NOVA.
Директорът на регионална дирекция "Социално подпомагане"-Враца Мария Търнавска заяви, че не е потвърдено дали то е живяло година и половина в постройката извън къщата, но е ясно, че то действително е оставяно без надзор от майка му и нейния партньор, както и че условията, в които е живяло, са потресаващи.
Детето е казало, че рядко се храни, а храната му се е подавала през прозореца на пристройката. Там не е имало и дрехи.
От училището на 7-годишното дете са подали противоречива информация. Оттам са заявили, че детето е споделяло, че е бито от пастрока си, но се е допускало, че то може да преувеличава. Социалните работници продължават да проучват ситуацията с информация от различни източници. В момента то е настанено в семейството на роднини.
Наблюдаващият прокурор по случая съобщи, че пастрокът вече в привлечен като обвиняем и в момента се намира в следствения арест. Грозят го от 3 до 10 години лишаване от свобода.

13.12.2023, 09:18 часа
8959 1
Коментари

Цар Крум закони:

13.12.2023, 20:02 часа
да ги вържем двамата "родители" влюбени , да ги закачим за каруцата и да прошепнем на кончето в ушето : Накажи детеубийците български по твое усмотрение ! Диииии !!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha