Руски дрон уби човек в Одеска област

Руски дрон уби човек в Одеска област Един човек загина при руска въздушна атака тази нощ в Одеска област на Украйна, написа в "Телеграм" губернаторът Олег Кипер, предаде Ройтерс.
Украинските военновъздушни сили съобщиха, че са унищожили общо 20 дрона, които Русия е изстреляла през нощта.
Девет дрона иранско производство са унищожени само над град Одеса, допълни губернаторът на областта. По думите на Кипер това е третото руско въздушно нападение над региона през последната седмица.
"Един от свалените дронове обаче падна над жилищен район в Одеска област и се взриви", каза той, като добави, че в резултат на това са били засегнати няколко къщи, а тялото на загиналия е било открито в една от тях.
Военновъздушните сили на Украйна заявиха, че освен дроновете, техните отбранителните системи са унищожили и една руска крилата ракета. Те съобщиха, без да дават повече подробности, че Русия е изстреляла балистична ракета "Искандер", която "не достигнала" целта си.
Руски дронове и ракети са били свалени тази нощ над Одеска, Херсонска, Запорожка и Хмелницка област, допълват украинските военновъздушни сили.
Агенция Ройтерс отбелязва, че не е успяла да провери тези съобщения чрез независим източник, нито да уточни общо колко дрона и ракети е изстреляла през нощта Русия.
17.12.2023, 10:45 часа
240 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha