От днес: Камиони с помощ на ООН ще влизат в Газа от израелска територия

От днес: Камиони с помощ на ООН ще влизат в Газа от израелска територия Камиони с помощ на ООН ще влизат в Газа директно от израелска територия от неделя за първи път след атаката на Хамас на 7 октомври, заявиха израелските власти, предаде Си Ен Ен.
Израелският координатор на правителствените дейности в териториите (COGAT) каза, че камионите с помощ на ООН ще бъдат подложени на проверки за сигурност и ще бъдат прехвърлени директно в Газа през товарния пункт Керем Шалом.
„Това ще увеличи ежедневния обем хуманитарна помощ, която влиза в Газа и се доставя на хората в анклава“, каза COGAT в публикация в X днес.
Керем Шалом е един от двата израелски пропускателни пункта, където камионите с хуманитарна помощ бяха проверени тази седмица, но не им беше позволено да влязат директно в Газа. Вместо това те бяха изпратени обратно, за да влязат в Газа през ГКПП Рафа от Египет.
Кабинетът на израелския министър-председател за първи път обяви в петък, че ще бъде разрешена помощ през ГКПП Керем Шалом, като каза, че кабинетът „временно е одобрил разтоварването на камионите от страната на Газа на ГКПП Керем Шалом, вместо да ги върне в Рафа.
17.12.2023, 14:41 часа
375 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha