Полицаите и огнеборците във Видинско накрак за празниците, вижте какво съветват

Полицаите и огнеборците във Видинско накрак за празниците, вижте какво съветват Служителите от отдел „Охранителна полиция“ в областната дирекция, районните управления и пожарните служби във Видин, Белоградчик и Кула, създадоха организация за активна превенция, обезпечаване на обществения ред, движението по пътищата и пожарната безопасност в поредицата от празнични и почивни дни.
На местата, свързани с масово събиране на хора по време на коледно-новогодишните тържества ще има засилено полицейско присъствие, а дежурните екипи на огнеборците ще бъдат в готовност да реагират при необходимост.
Бъдете внимателни с пиротехническите изделия, съветват от отдел „Охранителна полиция“. Употребата им в нарушение на инструкциите приложени към тях може да предизвика наранявания.
За да не бъде помрачено Вашето празнично настроение от РДПБЗН-Видин напомнят най-важните правила за пожарна безопасност. Можете да ги видите в галерията по-долу.
За ограничаване на пътните инциденти и за безопасно движение по пътищата в област Видин, пътните полицаи активизират контролните си действия. Екипите стриктно ще следят за управление на автомобили от неправоспособни, от употребили алкохол и/или наркотични вещества водачи, както и за спазване на скоростните режими в населени и извън населени места. 
За дните 22, 23, 24, 27 и 29 декември 2023 г. и 1 януари 2024 г. в сектор „Пътна полиция“ и трите районни управления е създадена организация за осигуряване на максимален брой полицейски екипи по основните пътни направления в региона. В посочените дни дейността ще бъде насочена основно към подпомагане и регулиране на трафика от служители с правомощия за работа по Закона за движението по пътищата (ЗДвП). 
За периода 24 – 27 декември 2023 г. и на 1 януари 2024 г. са планирани тематични специализирани полицейски операции „Алкохол, наркотици, неправоспособност и скорост“. В хода на операциите контролна дейност ще се извършва и в малки населени места на областта.
От сектор „Пътна полиция“ – Видин апелират: бъдете дисциплинирани и търпеливи на пътя, спазвайте правилата за движение и не подценявайте рисковете при шофиране през зимата.
Практическите препоръки от експертите в отдел „Пътна полиция“ при Главна дирекция "Национална полиция" в МВР също можете да видите в галерията.
20.12.2023, 13:12 часа
368 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha