Четирима полицаи ca уволнени след протеста срещу БФС

Четирима полицаи ca уволнени след протеста срещу БФС Четирима полицаи са уволнени заради техните действия по време на масовите безредици на 16 ноември в София, когато футболни фенове протестираха срещу БФС. Уволненията са станали факт след дисциплинарни производства.
"За около 20 дни приключи проверката по тези дисциплинарни производства и към момента имаме уволнени четирима служители на МВР. Успоредно с това със заповед на директора на СДВР в момента се извършват дисциплинарни проверки по отношение на 9 полицейски служители за извършени 10 нарушения на служебната дисциплина. Има огромна вероятност част от тези дисциплинарни проверки да прераснат в дисциплинарни производства, където се предвиждат най-тежките наказания, а именно уволнения", заяви вътрешният министър Калин Стоянов в интервю за БНТ.
За установяване на действията на служителите са използвани кадри от виедонаблюдение, както и свидетелски показания. Установено е било, че служителите са използвали сила срещу граждани без да е било необходимо това.
 
21.12.2023, 13:30 часа
351 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha