По предложение на Мартин Харизанов и Красен Кръстев: Приеха 101 млн. лева за област Враца в държавния бюджет за 2024 г. /снимки/

По предложение на Мартин Харизанов и Красен Кръстев: Приеха 101 млн. лева за област Враца в държавния бюджет за 2024 г. /снимки/ 101 МИЛИОНА ЛЕВА ЗА ОБЛАСТ ВРАЦА ПРИЕХА В ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ ЗА 2024 г. ПО ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА ДЕПУТАТИТЕ ОТ ГЕРБ - СДС КРАСЕН КРЪСТЕВ И МАРТИН ХАРИЗАНОВ
Одобрени за финансиране от държавата са значими инфраструктурни проекти, приоритизирани за всички общини на територията на областта.
Рекордна сума от 101 млн. лева за общините в област Враца приехме днес с окончателното гласуване на Закона за държавния бюджет за 2024 г. С така одобрената финансова рамка, заедно с колегата народен представител Мартин Харизанов изпълнихме дадените обещания и поети ангажименти. Управлението на ГЕРБ и правителствата с премиер Бойко Борисов, както и сега, в 49-ото НС, винаги е поставяло на преден план и като водещ приоритет благосъстоянието на жителите на общините, без те да бъдат разделяни на партиен принцип и принадлежност на управляващия кмет.  В доказателство на думите ни, всички заложени за изпълнение от кметовете в моя избирателен район ключови инфраструктурни проекти ще бъдат финансирани от държавата, което значително ще подобри стандарта на живот на жителите и икономическите показатели в региона.
Това коментира народният представител Красен Кръстев минути след като 49-ото НС прие бюджета на държавата за 2024 г.  В община Враца 22 млн. лева ще бъдат вложени в реконструкцията на водопроводната система и изграждане на нова канализация в село Згориград, а близо 10 млн. лева са осигурените средства за основен ремонт на уличната мрежа в квартал “Бистрец”. 6 млн. лева са предвидени за изграждане на нова канализационна система в Борован, основен ремонт на улична мрежа и парк, за ремонт на административната сграда на Общината, както и за благоустрояване и обновяване на паркове и площад в селата Нивянин и Малорад. За община Бяла Слатина са осигурени 15 млн. лева за обновяване на пешеходната зона и централния градски площад, нови зелени площи, кътове за отдих и парково осветление, както и ремонт на улици и тротоари в селата Алтимир и Търнава.  С близо 9,3 млн. лева в община Козлодуй ще бъдат изградени многофункционални игрища за спорт в Спортен комплекс “Арена Козлодуй” и ще бъде извършена реконструкция и рехабилитация на системата за външно изкуствено осветление на територията на града. В община Криводол ще бъде направена реконструкция на пътища, част от общинската пътна мрежа на стойност  6 млн. лева. Община Мездра ще има основно ремонтирани 17 улици в града, като е предвиден ремонт на съществуващата настилка на уличното платно и тротоарите на стойност близо 5 млн. лева. 10 млн. лева са осигурени за проекти на община Мизия, където предстои да стартира благоустрояването на централната пешеходна зона и парка, в два етапа, реконструкция и ремонт на НЧ “Просвета - 1915” и на лекоатлетическата писта в двора на ОУ “Цанко Церковски” в град Мизия, както и изграждане на общински пазар в село Крушовица. С близо 8,5 млн. лева ще бъде извършена рехабилитацията и доизграждането на уличната ВиК мрежа в южните жилищни квартали на град Оряхово. За община Роман, средствата предвидени от държавния бюджет са 3,5 млн. лева, с които ще бъде реконструирана улична мрежа в града и в с. Хубавене, както и ремонт на православния храм “Св. Роман Сладкопевец” в град Роман. С 5,4 млн. лева в община Хайредин ще бъде извършен ремонт на НЧ “Съзнание- 1912” в с. Михайлово и на сградата на филиала на ДГ “Славейче” в с. Рогозен.
След двудневни дебати и множество редакционни поправки, Законът за държавния бюджет беше приет с пълно мнозинство - 178 гласа “за”, без “против” и “въздържал се”.
Народният представител Красен Кръстев коментира още, че одобрените общински проекти са важни и отдавна чакани за реализация.
“Използвам възможността да благодаря на колегите от бюджетната комисия и на 
кметовете на общини от област Враца, с които консолидирахме идеи и финализирахме списъка с най-значимите от тях. Радвам се, че по този начин ще бъдат  изпълнени и заложените в управленските програми политики, насочени изцяло в интерес на жителите на областта”, категоричен беше Красен Кръстев.
От своя страна, народният представител Мартин Харизанов добави, че от първостепенна важност за него е област Враца да се развива, като се подобрява качеството на живота в населените места.
“Това е и още една крачка към общата цел на ГЕРБ-СДС - област Враца да се превърне в икономически център на Северозапада”, заяви депутатът Мартин Харизанов.
22.12.2023, 09:54 часа
1328 1
Коментари

ицо

22.12.2023, 10:42 часа
ще се краде като винаги герб е машина за корупция и кражби само техните и приближени хора и фирми прибират парите !!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha