За нуждаещите се: Монтанско село се похвали с магазин, в който всичко е безплатно

За нуждаещите се: Монтанско село се похвали с магазин, в който всичко е безплатно Магазин в който всичко, което може да се намери, е безплатно. С това могат да се похвалят в монтанското село Стубел.
Инициативата е на местни хора, които събират ненужните дрехи и вещи от домовете си, за да отидат там където ще бъдат необходими. В него всеки може да влезе и да си вземе без да плаща. 
Молът, както се шегуват хората в селото, набира все по-голяма популярност. В магазина всеки остава вещи, които не са му нужни, но могат да бъдат полезни на някой друг. 
Така в помещението на бивш магазин, който отдавна не работи, жените от селото започнали да редят якета, блузи, панталони, детски дрехи и обувки и други вещи.
Разбира се, дрехите трябва да бъдат изпрани и да стават за носене, казва Вилоета Тодорова, която също е ангажирана с магазина.
Донесени са масички и щендери за подредбата на дрехите и домашните потреби. 
Магазинът е отворен всеки ден от 8 до 16.30 часа и в него няма продавач. Виолета споделя, че няма нужда да пазаят, защото който иска ще влезе и ще вземе каквото му е нужно. Тя допълва, че всичко е на доброволни начала. 
От селото имат и друга идея, ако съберат много дрехи да помагат на хора в беда или след бедствия.
26.12.2023, 09:16 часа
1045 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha