Напрежение между две фамилии в Горна Оряховица, града гъмжи от униформени

Напрежение между две фамилии в Горна Оряховица, града гъмжи от униформени Напрежение в квартал на Горна Оряховица след разменени псувни и обиди в Тик-ток между фамилии. 
Благодарение на предприети незабавни действия е предотвратено разрастването на конфликт на територията на кв."Калтинец"
Сигнал за организирано от две фамилии – едната от Г. Оряховица, а другата – от Русе, мешере в кв. „Калтинец" в гр. Горна Оряховица е получен днес по обяд в полицията. Незабавно е уведомено ръководството на ОДМВР-Вeлико Търново. Предприети са необходимите мерки и още преди входа на гр. Горна Оряховица са организирани постове от полиция, жандармерия и специализираните полицейски части служители на районното управление и на съседните структури на областната дирекция. В резултат на тези действия насочилите се към Горна Оряховица над 30 автомобила от Русе не са били допуснати изобщо да влязат в града и е предотвратено разрастване на евентуален сериозен конфликт.
Над 150-ина пътуващи в автомобилите са отведени в полицейското управление за даване на сведения, съставени са им предупредителни протоколи по ЗМВР. Установени са и жителите от Горна Оряховица, участвали в разпрата, които също ще бъдат разпитани. В един от тях е намерен и иззет автомат. Той е задържан за 24 часа.
"Нали ги знаеш нашите обичаи, двама се псували на майка в Тик-Ток, разменяли си обиди, имало смъртни заплахи и тези тръгнали на война. Едната група е в Районното, но има и още хора от Русе. Спрели са ги на входа на града и не ги пускат насам", разказа жител на квартала от множество настръхнали мъже пред местен магазин. Стана ясно, че в основата на свадата е жена.  
По случая е образувана преписка, с цел недопускане на нарушаване на обществения ред е организирано полицейско присъствие в проблемните квартали на Г. Оряховица до отпадане на необходимостта.
30.12.2023, 16:48 часа
535 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha