Фондация “1300 години България” дари 200 дръвчета по случай 200 г. от рождението на Кръстьо Пишурка /снимки/

Фондация “1300 години България” дари 200 дръвчета по случай 200 г. от рождението на Кръстьо Пишурка /снимки/ На връх рождественските празници фондация “1300 години България”, с подкрепата на “Гората.бг”,  дари на община Лом 200 паркови дръвчета по повод 200-годишнината от рождението на незабравимия възрожденец, театрал, учител и будител Кръстьо Пишурка, който ломчани отбелязаха тази година с големи общоградски чествания и чийто специален гост бе вицепрезидента Илияна Йотова.
Ваучер за дарението символично бе връчен от изпълнителния директор на фондация “1300 години България” Ивайло Йосифов на младежите от Общински ученически клуб "Екология и опазване на околната среда" с ръководител Румяна Цветева и клуб “Скаути” под ръководството на Вася Александрова. 
Дръвчетата ще бъдат посадени с мащабна еко кампания през 2024 година. В периода от януари до март предстои младите еколози да разпределят дръвчетата между учебните заведения в Лом, за да могат всички да се включат в кампания по залесяване. Тя ще се проведе прeз първата пълна седмица на месец април, когато в цяла България се отбелязва Седмицата на гората.
30.12.2023, 17:19 часа
677 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha