Ето кои са най-популярните туристически дестинации за българите

Ето кои са най-популярните туристически дестинации за българите

Българите пътуват основно в страни от Европейския съюз. Това са 56% от пътуващите. Извън ЕС, освен Турция, друга дестинация е Дубай, също така и Македония и Сърбия. Това каза доц. Румен Драганов, директор на Института за анализи и прогнози на информационната среда в туризма.
Българите харесват Инстанбул, каза екскурзоводът Мюжгян Кахраман. Тя посочи, че въпреки че цените растат туристите предпочитат да пазаруват от Турция, заради качеството на стоките. Кахраман каза, че през годината ще продължи системата all inclusive, но някои хотели ще въведат отмяната на този пакет. Екскурзоводът каза, че най-големия наплив е по време на Фестивала на лалетата.
Драганов поясни, че в Гърция съвсем е изключен all inclusive, защото целта е да подкрепят таверните и ресторантите. Той поясни, че България се намира между Турция и Гърция в това отношение. Експертът коментира и какви са цените и условията в българските хотели, къщите за гости и вили. Той е на мнение, че макар и да сме в ЕС ние нямаме самочувствието на граждани на съюза. Драганов каза, че отнемането на сухопътния Шенген отново е удар за българите.

02.01.2024, 11:09 часа
337 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha