Организират Богоявленски водосвет и ритуално хвърляне на Светия кръст в Борован

Организират Богоявленски водосвет и ритуално хвърляне на Светия кръст в Борован По случай големия християнски празник Йордановден (Богоявление), Община Борован съвместно с Народно читалище „Цани Иванов – 1907 “ организират Богоявленски водосвет и ритуално хвърляне на Светия кръст, във водите на водоема местността „Войника“.
Според народното поверие, този, който извади разпятието от водата, ще бъде здрав през цялата година. Извадилият кръста ще получи парична награда от кмета на Община Борован Иван Костовски.
Събитието ще се проведе на 6-ти януари /събота/, от 11 часа при водоема от страната на последните жилищни сгради на Борован.
В културната програма ще вземат участие музиканти от духовия оркестър при Читалище „Цани Иванов – 1907 “ - Борован.
Желаещите да участват в „спасяването“ на Богоявленския кръст могат да се запишат предварително на тел.:0896709648 /Илиян Буковски/, на email: ob_borovan@abv.bg, както и на място, преди ритуала.
Община Борован кани всички жители и гости да се включат в отбелязването на големия християнски празник. 
02.01.2024, 14:49 часа
556 1
Коментари

Г н Параликов

02.01.2024, 21:51 часа
А този Илиян Буковски кои е да се запишем? Дежурен по съвет, секретарка на общината,,,,,,, или домакин къде да го намерим в Община Борован ? А г н Буковски ще го намерим някъде....... о добре ние можем всичко.....................
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha