Важно! Частни линейки помагат на хора в нужда от Враца и областта /снимки/

Важно! Частни линейки помагат на хора в нужда от Враца и областта /снимки/ Вече три години частни линейки помагат на хора в нужда от Врачанско, научи агенция BulNews.
Специализираните автомобили към момента са 5, като предстои всеки момент да пристигне и още един. Две от тях са „Мерцедес“, производство 2017 г., и три - „Фолксваген“ от 2014-2015 г. Линейките са оборудвани с всичко необходимо за оказване на долекарска помощ. Те разполагат с нова и по-модерна апаратура, от тези, с които са специализираните автомобили на спешните центрове у нас. За всяка линейка има медицински екип, който се състои от фелдшер и медицинска сестра, като, ако състоянието на болния човек го налага, може да бъде подсигурен и лекар. Това обаче се случва, след като екипът е бил предупреден за необходимостта от наличието на доктор.
Частните линейки се използват предимно за транспорт на болен човек от дома му до болница или от прекарването на такъв от едно лечебно заведение до друго. Сумата, която се заплаща за транспорт от адрес до болница в град Враца, е 50 лева, а за извършване на превоз извън областния център е по 2 лева на километър в едната посока.
Преимуществото на частните специализирани автомобили е тяхното по-бързо реагиране за транспорт от един адрес до друг, както и по-високото ниво на оборудване, с което тези нови возила разполагат. Така пациентите, както и техните близки, ще се чувстват по-спокойни, а транспортът ще е по-сигурен и винаги навреме.
Хората, които имат нужда от услугите на частна линейка, могат да се възползват от тях 24 часа в денонощието. Медицински екип може да бъде повикан по всяко време на тел. 0887 201 002
Освен, че реагират на спешни случаи от частен характер, тези линейки често присъстват и на организирани мероприятия от общини, спортни събития и масови събирания.
08.01.2024, 08:40 часа
3856 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha