Изкуствен интелект съблече Мис Русе, пуснаха голите ѝ снимки в порно група

Изкуствен интелект съблече Мис Русе, пуснаха голите ѝ снимки в порно група Популярно лице стана жертва на злонамерена атака в социалните мрежи. 27-годишната Камелия Ангелова, която е Мис „Топ лице на Русе" за 2021 година, била шокирана, когато разбрала, че нейни снимки, на които е без дрехи, се разпространяват в затворена група на Telegram.
„На 8 януари непознато лице се свърза с мен в социалните мрежи и ми каза, че има мои голи снимки, които се разпространяват в интернет. Отрекох това да съм аз.
Видях групата, там има порнографски материали. Подозирам, че е използван изкуствен интелект. Подадох сигнал в полицията. От там казаха, че следят сериозно подобни случаи. Пуснах жалба и в Русенската районна прокуратура", разказа потърпевшата в ефира на „Здравей, България" по Нова тв.
Тя посъветва младите момичета да не приемат всякакви покани за приятелство в социалните мрежи, да внимават какво качват и профилът им да не е публичен.
Според експерта по киберсигурност Спас Иванов трудно ще се стигне до човека, който е пуснал снимките в интернет.
„Прокуратурата трябва да установи дали снимковият материал е истински или фалшифициран. Това е един дълъг процес. Подобни случаи ще зачестяват. Често се правят и порнографски фалшиви клипове", уточни той.
12.01.2024, 12:45 часа
583 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha